77337
Book
In basket
To nie czcze słowa – książka, którą właśnie trzymacie w dłoniach, w okresie przedwojennym stała w domu każdej szanującej się gospodyni, a nazwisko Marii Gruszeckiej unosiło się w pomieszczeniach kuchennych niczym dobry duch opiekuńczy. Misja autorki była szlachetna i narodowa – nauczyć Polaków, jak gotować smacznie i zdrowo bez pomocy służby, a także zapoznać ich z oryginalnymi recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Była jedną z pierwszych polskich autorek, które dostrzegły, jak ważne dla zachowania prawidłowego funkcjonowania organizmu jest przestrzeganie zasad związanych z przygotowywaniem i przechowywaniem żywności oraz racjonalnym odżywianiem.
Availability:
Filia Obra
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Podstawa wydania: 366 obiadów. - Kraków, 1930. Na okładce: Kuchnia przodków.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again